• Gratis verzending
  • Levertijd: 4-10 werkdagen

Hoe kies je de maat van een BH?

Waar te beginnen…..?
De ideale beha moet vooral comfortabel zijn en goed zijn afgestemd op je buste. Een BH-maat bestaat uit twee delen: cijfers en letters. Het nummer verwijst naar de omtrek van onze borstkas onder de buste, terwijl de letter de grootte van de cups aangeeft.
Houd in gedachten dat het niet de schouderbandjes zijn, maar vooral de omtrek van de bh is verantwoordelijk voor de juiste ondersteuning van de borsten. Een BH die te los is in de omtrek is niet in staat om het gewicht van de borst te ondersteunen. Met een goed geselecteerde cup kan je de kwaliteiten van de buste benadrukken, stevigheid en een bepaalde vorm geven. Bedenk dat een slecht gekozen BH niet alleen een oorzaak is van ongemak, maar zelfs vervorming.

Hoe bepaal je je maat?

De eerste stap is om de maat onder de buste correct te bepalen. Meet de omtrek van de borstkas direct onder de borst. Als u de mogelijkheid hebt, vraag dan om hulp van iemand in uw buurt. Sta rechtop, met je handen vrij neergelaten langs het lichaam. Plaats het meetlint horizontaal, direct onder de borsten en trek het strak om het lichaam. Vergeet niet dat de meting zonder kleding moet worden uitgevoerd.
De tweede stap is om de maat van de cups correct te bepalen. Hierbij draag je een beha. Bij de meting is het de moeite waard om iets naar voren te leunen, wat een preciezer resultaat oplevert. Leg het meetlint op de borst op het breedste punt, min of meer ter hoogte van de tepels. Zorg ervoor dat het meetlint lichtjes op het lichaam rust, maar trek het niet overdreven strak.

Hoe zoek je in de Maattabel?

De verkregen metingen moeten worden gevonden in de maattabel, klik hier voor de maattabel.

Het resultaat van de meting onder de buste stelt u in staat om een omtrekmaat op te geven. Zoek in de eerste kolom van de tabel naar je maat. Als u bijvoorbeeld een waarde krijgt tussen 68-72 cm vanaf de maatvoering, dan is uw maat 70, wanneer 73-77 cm - dit is 75.

Zoek vervolgens in de lijn die overeenkomt met je omtrek onder de borsten de dimensies die overeenkomen met de omtrek van de borsten. Hiermee kunt u de maat van de schaal bepalen. Als je bijvoorbeeld een omtrek van 75 hebt en je hebt 92 cm in de buste, moet je een cup C kiezen. De combinatie van beide resultaten geeft de volledige maat van de beha.
In het bovenstaande geval is dit 75C.

Zoektocht!

Vergeet niet dat de maat die u krijgt de beginmaat is. Het gebeurt vaak dat mensen met dezelfde afmetingen een andere bh-maat moeten dragen. Naast de afmetingen zijn de vorm en stevigheid van de buste, de algemene bouw van je lichaam en ook de individuele voorkeuren erg belangrijk.

Het kan gebeuren dat u de eerste keer niet de juiste maat vindt. De ideale bh is het makkelijkst te vinden door verschillende bh's in vergelijkbare maten en verschillende ontwerpen te proberen. Succes!